OBS! Denna webbplats använder cookies och liknande teknik. Om du inte ändrar webbläsarinställningar, samtycker du till det. Läs mer

Jag förstår
Just nu är det mycket populärt med kalksten som bänkskivor i köket och som bordsskivor. Och vi förstår varför! Det är otroligt snyggt och charmigt att alla stenskivor ser olika ut och har man riktigt tur kan man få en skiva med fossiler i. Visst, det är en sten som är känslig mot syror som ex. citron, ättika, vin och ketchup. Men det gör ingenting! Lite fläckar ger ytan endast lite patina, eller hur? 

Se bilder på några av våra kalkstensskivor nedan! 

Kalksten Jura Grey 20 mm slipad.

 
Kalksten Aza 20 mm slipad. 

Läs mer: Kalkstensskivor för kök- och vardagsrum

Hej på er! 

Monica Karlstein som driver Hemmafixbloggen har valt att köpa kompositskiva genom oss vilket vi är väldigt glada över. Dels för att hon är otroligt trevlig och dels för att hon är grym på inredning! Titta gärna in hennes blogg för att följa utvecklingen av vårt stenarbete, vilken skiva hon har valt samt för en massa inspiration:

http://hemmafixbloggen.se/2018/01/27/5-saker-att-tanka-pa-nar-du-valjer-bankskiva-och-sa-tankte-vi/
http://hemmafixbloggen.se/2018/01/31/renoveringen-pagar-fullt-bilder-fran-ett-kaos/

 

Bild från Monica Karlsteins blogg hemmafixbloggen.se

 

Trevlig kväll!

/Frida

Det går inte att sluta förundras över hur fina dessa handgjorda marrakech plattor är! Med hundratals olika former och färger lovar jag att ni kommer hitta någonting som passar er. Plattorna går utmärkt att använda i hall, badrum, kök och även ute på balkongen. Hur snyggt skulle inte det vara? Kika in hela sortimentet här: www.marrakechdesign.se

Nedan kan ni inspireras av några av deras plattor:


Marrakech Dandelion Petal/Milk

Nyhet! Marrakech Raval Riereta 

Nyhet! Marrakech Stone Milk/dove
Titta på de här fina stenborden som vi har levererat till en kund! Den gröna skivan är marmor Verde Guatemala 20 mm polerad och den svarta skivan är granit Nero Assoluto slipad. Kunden har även köpt underredena från oss som vi har specialbeställt från en smed. 

Tveka inte att fråga om en offert till på stenen, underredet eller hela bordet! 


Verde Guatemala 20 mm polerad. Bilden är tagen från vår kund, Mattias Hargins blogg. 

Läs mer: Stenbord i marmor och granit

Än är det inte för sent att få fint hemma innan vintern. Vill ni ha hjälp med sten- eller murläggning? Då ska ni kontakta oss! Vare sig det gäller stenläggning av garageuppfart, altan, betongmur som på bilderna nedan, beklädnad av mur eller naturstensmur kan vi hjälpa er! Mejla oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring oss på 08-7567300 för mer information.

Steriks Brilliant mursten Grå
Steriks Brilliant mursten Grå

Läs mer: Läggning av stenmur

Fredagen den 25 Augusti hade vi invigning av vår nya butik på Birger Jarlsgatan 88 i Stockholm. Det var många vänner, bekanta och kunder som kom och besökte oss. Tusen tack för alla lyckönskningar och fina blommor, ni gör vårt jobb fantastiskt!Förra veckan var Madde och jag i Italien. Då passade vi på att blanda nytta med nöje vilket resulterade i att vi besökte Axel Munthes museum Villa San Michele på Capri. Otroligt fina stenar och vilket hantverk! Se bara på bilderna nedan så förstår ni vad jag menar. Carrara var lika populärt i slutet på 1800-talet som det är nu, häftigt!


IMG 6167 Copy

IMG 6063 Copy

IMG 6084 Copy

IMG 6143 Copy

IMG 6078 CopyNu är det dags för oss att ta oss an nya utmaningar! Vi har under årens gång fått frågan om vi inte ska öppna en butik i stan då det är lättare för folk att ta sig dit. Efter mycket betänketid har vi nu tagit tag i den saken och ska öppna upp ett Showroom/en butik på Birger Jarlsgatan 88. Vi slår upp portarna i mitten/slutet av Augusti och hoppas att träffa så många av er som möjligt där. Självklart kommer vi ha en öppningsdag/kväll där vi bjuder på något smått och gott att äta och dricka samt fina erbjudanden till mycket bra priser. Välkomna!


Vår nya butikslokal. Skylten kommer upp inom kort!

Renovering och målning av butiken.

Val av luckfärger till våra visningskök.
Stenplattor i badrummet är och kommer alltid vara ett bra val! Speciellt Bianco Carrara marmorn då den är ljus, tidlös och passar till allt. Håller ni inte med?

Just nu har vi kampanj på vår storsäljare av murar- nämligen Brilliant mursten grå! Ni får 10 % rabatt vilket innebär ett pris på 675 kr/m2. Det är en stödmur från Steriks som är till för att byggas vertikalt men även går att få en liten lutning med hjälp av distanser om man önskar. En snygg och enkel mur som är lätt att lägga för både amatörer och proffs.

Kom ihåg att lägga en beställning redan nu, erbjudandet gäller t.o.m. 30/6-2017.
populära produkter

 
Populära bilder nr. 1
Populära bilder nr. 2
Populära bilder nr. 3
 

Den tidlösa Bianco Carraran, den klassiska Svenska Smågatstenen och den populära betongstenen Troja Gråmix.

Trippel AAA
Copyright © 2017 Svenska Stengruppen AB. Alla rättigheter reserverade | Ritarslingan 3, 187 66 Täby 08-756 73 00 | Birger Jarlsgatan 88, 114 20 Stockholm 08-756 73 02