OBS! Denna webbplats använder cookies och liknande teknik. Om du inte ändrar webbläsarinställningar, samtycker du till det. Läs mer

Jag förstår
Så enkelt lyfter du ditt kök – med snygg bänkskiva


En snygg bänkskiva är detaljen som lyfter ditt kök. 
Nu tipsar experten om vårens fem hetaste val – från marmor till kalksten. 
– Det här är en väldigt enkel åtgärd för addera en mer exklusiv känsla till sitt kök, säger Frida Kemppainen, som driver företaget Svenska Stengruppen tillsammans med sin familj. 

Att bygga om sitt kök är ett projekt som kan få kostnaderna att skena iväg. Men vad få vet är att det går att lyfta husets viktigaste plats med några få enkla åtgärder. En snygg och trendig bänkskiva är den kanske populäraste metoden – och är en såväl enkel, rolig och prisvärd process. 
– Folk tror att bänkskivor i natursten är dyrt, men när de kommer till oss blir de förvånande hur lika sten ligger i pris jämfört med andra material. Få vet dessutom att de håller i en evighet om man sköter om dem, säger Frida Kemppainen. 
Varför är en bänkskiva i sten en sådan bra åtgärd för att skapa ett snyggare kök?
– Det är en enkel åtgärd som gör att det händer väldigt mycket i köket. Varje sten är unik och skapar en helt ny känsla. Du kan dessutom vara säker på att få en bänkskiva som ingen annan har. 
Hur går jag tillväga för att hitta en bänkskiva som passar just mitt kök? 
– Det är väldigt enkelt. Du kommer hit till oss på Svenska Stengruppen i Täby utanför Stockholm och väljer den sten som du faller för alternativt skickar en prisförfrågan till oss. Sedan kommer vi hem till er och mäter ut måtten på alla skivor och går igenom alla bearbetningar och detaljer så att bänkskivan ska passa just ditt hem. Leveransen sker inom några veckor.
Frida Kemppainen, som är expert på natursten, har tagit fram lösningar till hundratals svenska kök. Nu tipsar hon om de fem hetaste bänkskivorna den här våren. Kolla in listan nedan: 
Bianco Carrara: 
”En ljus marmor från Italien som är vår storsäljare. Den här finns i hela världen och blir bara mer populär för varje dag som går. Varför? Den ger delvis ett ljust, exklusivt och fräscht intryck till köket. Dessutom får du mycket bänkskiva för pengarna”. 
Nero Assoluto:
”En bänkskiva i granit som både kan komma från Afrika eller Indien och är av absolut toppkvalité och den kanske mest klassiska produkt vi har. Ingen blir missnöjd av detta tidlösa och klassiska alternativ. Bänkskivan är lätt att matcha och går att välja i både polerad och slipad yta. Tål det me
sta och håller under många år framöver”. 
Kolmårdsmarmor: 
”En svensk bänkskiva i Kolmårdsmarmor – ett material som blivit allt mer populärt. En aningen dyrare i pris men här kan vi erbjuda kunden något unikt som endast finns att hitta i marmorbrottet som ligger i Nordöstra Östergötland. En riktig svensk skatt som vi är stolta över att få ta del av. 

Borghamn Ljusgrå: 
”En bänkskiva i absolut toppklass. Borghamn Ljusgrå erbjuder vackert svens
kt material i kalksten. Perfekt för dig som vill addera en varm och exklusiv känsla i ditt kök”. 
Verde Marina
"En granit som skiftar i färgernagrönt, vitt och grått där det händer mycket i  armoreringen. En uppstickare för den som vill ha något annorlunda. Tåligt material och bra pris gör att denna bänkskiva lockat allt fler kunder den senaste tiden. 
 

Konkurrenskraftiga priser

Betong och natursten från Sveriges ledande aktörer

Bänkskivor av högsta kvalitet

Stenskivor och golvplattor i natursten och komposit

Vi tillverkar och levererar bänkskivor, bord, fönsterbrädor och golvplattor i granit, marmor, kalksten, komposit och dekton. Hos oss finner ni prisvärda stenskivor av högsta kvalitet!

Läs mer..

Marksten, mursten och natursten

Vi säljer och levererar marksten, mursten och natursten från de största leverantörerna för natur och betongsten. Vi har konkurrenskraftiga priser, stort lager och kan erbjuda korta leveranstider på tusentalsprodukter från Benders, Steriks, Starka och Minera Skifer.

Läs mer..

Egen entreprenad med stenläggning

Vår egen entreprenad hjälper er från idé till verklighet och utför stenläggning och murläggning i allt från större garageuppfarter till mindre gångar och uteplatser. Med över 30 års erfarenhet inom stenbranschen vet vi vad för sten som passar på altanen eller garageuppfarten.

Läs mer..

populära produkter

 
Populära bilder nr. 1
Populära bilder nr. 2
Populära bilder nr. 3
 

Den tidlösa Bianco Carraran, den klassiska Svenska Smågatstenen och den populära betongstenen Troja Gråmix.

Trippel AAA
Copyright © 2017 Svenska Stengruppen AB. Alla rättigheter reserverade | Ritarslingan 3, 187 66 Täby 08-756 73 00 | Birger Jarlsgatan 88, 114 20 Stockholm 08-756 73 02